ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η ελληνική κούπα του ζητιάνου σοκάρει τις ΗΠΑ !

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νέα Υόρκη η κίνηση αμερικανικής εταιρείας να κυκλοφορήσει πορτοφόλι με ελληνικά σχέδια και ονομάζεται το « τυχερό πορτοφόλι του ζητιάνου».
Η κούπα μπορεί να αποτελεί αστικό σύμβολο της αμερικανικής μεγαλούπολης όμως φαίνεται πως η εταιρεία Crate & Barrel ξεπέρασε κάθε όριο με την κυκλοφορία του πορτοφολιού που μοιάζει με τσαλακωμένη κούπα του καφέ, αφού θεωρήθηκε ότι διακωμωδεί όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ή είναι άστεγοι. Η περιγραφή του πορτοφολιού από την εταιρεία, έχει ως εξής:«επηρεασμένο από την εμβληματική γαλανόλευκη κούπα του καφέ που συχνά κρατάνε οι ζητιάνοι της Νέας Υόρκης, αυτό το πορτοφόλι δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο».


Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω κούπα είχε εμφανιστεί στο δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού GQ που έφερε τον τίτλο «Ζωντανά στην τηλεόραση-Η πτώση της Ελλάδας» και φιλοξενούσε δηλώσεις της Ρένας Δούρου, της Λιάνας Κανέλλη και του Ηλία Κασιδιάρη για το περίφημο πλέον περιστατικό με το χαστούκι και το νερό.

Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες ενώ πολλοί χαρακτήρισαν ανήθικη την εταιρεία και ήδη σε πολλά σημεία της Νέας Υόρκης το εν λόγω προϊόν έχει αρχίσει να αποσύρεται.
ΠΗΓΗ:pcool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου