ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΗΛΕΙΟΙ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


«Η Ελλάδα έδωσε ένα μεγάλο δώρο την Ελβετία. Αυτό το δώρο ήταν ο Παναγιώτης  Πετρόπουλος, ένα τέκνο της Πελοποννήσου, ο γιος ενός βοσκού της Ανδρίτσαινας».
Με αυτά τα θερμά και γεμάτα συγκίνηση λόγια, μίλησε ο πρόεδρος του ελβετικού Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Μάρτιν Νικολέν για τον αείμνηστο γιατρό, χειρούργο Παναγιώτη Πετρόπουλο, οραματιστή και ευεργέτη της ιδιαίτερης πατρίδας του, όπου καταξιώθηκε και μεγαλούργησε στον τομέα του στην ελβετική πόλη Φρίσμπουργκ.

Τίμησαν το παιδί της Ανδρίτσαινας

Το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και διακεκριμένοι επιστήμονες  Έλληνες και Ελβετοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, του πολιτισμού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και αιρετοί της Ηλείας τίμησαν το τέκνο της Ανδρίτσαινας, ιδρυτή και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας πραγματοποιώντας εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας προς τιμήν του στην είσοδο του ιστορικού μνημείο της περιοχής.
Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του εν Ελβετία Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας Μάρτιν Νικολέν, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος παρουσία και της συζύγου του αείμνηστου Εντίθ Πετροπούλου.
Ο Παναγιώτης Πετρόπουλος απεβίωσε πέρσι σε ηλικία 73 ετών έχοντας προσφέρει όσο ελάχιστοι για την πατρίδα του. Ήταν ο άνθρωπος που κινητοποίησε Ελβετούς φίλους του να ενισχύσουν το έργο για τη συντήρηση και αναβάθμιση της ιστορικής Βιβλιοθήκης, του εμπλουτισμού και εξοπλισμού της προκειμένου να δύναται ως χώρος να ανταποκρίνεται στο μεγαλείο των σπάνιων και ανεκτίμητων συγγραμμάτων και εκδόσεων που  φιλοξενεί.
patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου