ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο Βεστερβέλε βάζει «πάγο» στην Bild

"Όλη η σύνταξη της "Bild" θα έπρεπε να κάνει, κάποια στιγμή, τέσσερις εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά στην Ελλάδα, η εφημερίδα δεν είχε και τόσο καλή πυξίδα".

Με τα λόγια αυτά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερκών, Γκίντο Βεστερβέλε ,κουνάει το... δάκτυλο στην διεύθυνση της εφημερίδας "Bild" για την προκλητική, μέχρι τώρα, στάση της σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση και τους Έλληνες.

Τα κακεντρεχή σχόλια για την χώρα μας ενόχλησαν ακόμα και τον Γερμανό πολιτικό ο οποίος , σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση ειδικού τόμου για τα 60 χρόνια της εφημερίδας, πήρε θέση για το θέμα, ανακαλώντας την εφημερίδα στην τάξη.

Το πρώτο φύλλο της Bild κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 1952 αλλά ήταν πλήρης αποτυχία. 

Σήμερα την διαβάζει το 18% του γερμανικού πληθυσμού.

Τα 2/3 των αναγνωστών είναι άνδρες , οι περισσότεροι κατώτερης και μέσης εκπαίδευσης. 

Μόλις το 4% είναι απόφοιτοι ανωτάτων σχολών.



protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου