ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ - ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ

Τα νέα (χιλιό)μετρα που μας φέρνει η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την κατάσταση απελπιστική και η επιβίωση πλέον είναι το μόνο μέλημα των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τους κυβερνώντες οι συντάξεις ως 1200 ευρώ θα παραμείνουν  ως  έχουν ενώ οι μεγαλύτερες από αυτό θα περικοπούν κατά 20% ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η δικαιοσύνη.Για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών θα περικοπεί 40% της σύνταξης που είναι πάνω από 1000 ευρώ.Οι περικοπές θα εφαρμοστούν από τον προσεχή Νοέμβριο και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να "πέσει ψαλίδι" και στις επικουρικές και στο εφάπαξ ανάλογα αν τα ταμεία που τις χορηγούν έχουν ελλείμματα ή όχι.Στην παρούσα φάση μάλλον την γλιτώνουν μόνο οι συντάξεις του ΟΓΑ.
Το αφορολόγητο θα πέσει στις 5.000 ευρώ και όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους θα εφαρμοστεί η εργασιακή εφεδρεία με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σ' αυτήν 30.000 εργαζόμενοι   με κριτήρια που θα καθορίσει ο ΑΣΕΠ ώστε να εντοπισθεί το πλεονάζων προσωπικό  που οι ίδιες κυβερνήσεις δημιούργησαν προσφέροντας φρούδες ελπίδες για ψηφοθηρικούς λόγους.
Τέλος το νέο μισθολόγιο θα θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο, ενώ αναβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα για την 1 Οκτωβρίου 2012 η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης μεταξύ του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου