ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με σημαντικότατες ελλείψεις βιβλίων θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά. Όπως... δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Κουλαΐδης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση το πρωί της Δευτέρας, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν μοιραστεί σταδιακά στους μαθητές τα βασικά σχολικά βιβλία. Έως τότε όμως το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν για τα μαθήματα φωτοτυπίες και DVD, τα οποία, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Κουλαΐδης θα πληρώσουν οι σχολικές επιτροπές και όχι οι γονείς. Βέβαια τίθεται το εύλογο ερώτημα πώς τα σχολεία θα επωμισθούν το κόστος της εκτύπωσης χιλιάδων φωτοαντίγραφων...
 Τα βιβλία δεν αποτελούν όμως το μοναδικό πρόβλημα, καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Όπως επισημαίνουν φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν 546 μόνιμοι. Οι υπόλοιπες θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από τους 20.0000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που θα προσληφθούν.
 Οι δάσκαλοι μιλούν για πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση. Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Τη Δευτέρα, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγγνώμη σε μαθητές και γονείς για την έλλειψη βιβλίων.
 «Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις», είπε η υπουργός μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM. Η κ. Διαμαντοπούλου επέρριψε ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε έρευνα για την υπόθεση.
 Επιπλέον, εκτίμησε ότι η εικόνα με τα κενά εκπαιδευτικών θα είναι πολύ καλή, καθώς όπως είπε, 7.000 έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες, ενώ προχωρούν και οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Το σχέδιο για να ξαναγυρίσουν οι Έλληνες στις σπηλιές και την αμορφωσιά καλά κρατεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου