ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

CΜΑ: "Πρόσω ολοταχώς" για πτώχευση η Ελλάδα


Πάνω από 50% πιθανότητες πτώχευσης έχει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την έκθεση του CMA Datavision Bonds, η Ελλάδα, που βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

H Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με τα κράτη που εμφανίζoνται ως φαβορί για να κηρύξουν πτώχευση και κατά συνέπεια στάση πληρωμών...

Σύμφωνα με την έκθεση η Ελλάδα έχει 57,7% πιθανότητες, κάτι που απεικονίζεται και στην υψηλή τιμή του συμβολαίου ασφάλισης από τον κίνδυνο χρεωκοπίας της Ελλάδας.

Στον αντίποδα η χώρα με τη μικρότερη πιθανότητα μόλις 1,6%, είναι η Νορβηγία. Με πάνω από 36% βρίσκονται η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, από τη στιγμή που μπήκαν στο μηχανισμό στήριξης των Βρυξελλών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι για πρώτη φορά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Πορτογαλίας (38%) ξεπέρασε σε πιθανότητες την Ιρλανδία (36%).

Στην ένατη θέση των χωρών βρίσκεται και η Γερμανία, ενώ στην αμέσως προηγούμενη θέση βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου