ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η Ε.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ!

Η πρώτη υποψήφια νομοθεσία της ΕΕ για την απαγόρευση … των τροφίμων που προέρχονται από απόγονους κλωνοποιημένων ζώων καταλήγει στο καλάθι των αχρήστων: οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Ευρωκοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τελικά κατέρρευσαν την Πέμπτη.

Το σημαντικότερο πρόβλημα στην εφαρμογή του νόμου θα ήταν η λεγόμενη ιχνηλασιμότητα -η δυνατότητα αναγνώρισης των εν λόγω προϊόντων, τα οποία προέρχονται από κανονικά μεν ζώα, τα οποία όμως έχουν κάποιον στενό ή μακρινό
κλωνοποιημένο πρόγονο.
Η Κομισιόν είχε διευκρινίσει παλαιότερα ότι η ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ δεν απαγορεύει τα τρόφιμα που προέρχονται από απόγονους κλωνοποιημένων ζώων.
Η τελευταία πρόταση νόμου θα ήταν πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί, καθώς «θα απαιτούσε το σχεδιασμό γενεαλογικών δέντρων για κάθε φέτα τυριού ή σαλαμιού» δήλωσε ο Σάντορ Φαζέκας, υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ουγγαρίας και προεδρεύων στις συνομιλίες (η χώρα του ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο
Amaliadanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου