ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Αλλάζει το... μενού των κυλικείων στα σχολεία


Πρόταση του υπουργείου Παιδείας για να μην παχαίνουν οι μαθητές

Τα σχολικά κυλικεία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Και μάλιστα ευθύνονται για τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες των παιδιών και των εφήβων. 

Σε αυτή τη διαπίστωση κατέληξε το υπουργείο Υγείας και γι’ αυτό επιχειρεί να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη...
διάθεση ανθυγιεινών σνακ που πωλούν τα σχολικά κυλικεία. Αναρωτιέστε με ποια προϊόντα θα τα αντικαταστήσει; Όπως λένε οι πληροφορίες, στο μενού των σχολικών κυλικείων προστίθενται φρέσκοι χυμοί, φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και υγιεινά σάντουιτς με μέλι και ταχίνι. 
 Η αναπροσαρμοσμένη λίστα αναρτάται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και σε 20 ημέρες αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή. Από τη μεριά του ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, ανέφερε: «Θα ιδρυθεί άμεσα και ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός ο οποίος θα επιβάλλει υψηλά χρηματικά πρόστιμα τη στιγμή που οι αρμόδιοι εντοπίσουν παράβαση. Όλα αυτά αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι τον Απρίλιο».

Πάντως, σύμφωνα με τα Νέα, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Διατροφής στο ΤΕΙ Αθήνας, Νατάσσα Κανέλλου, τονίζει: «μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει ως χώρα να πωλούνται στα σχολικά κυλικεία αποκλειστικά υγιεινά τρόφιμα, καθώς δεν υπήρχε ο μηχανισμός ελέγχου. Εάν το κυλικείο διαθέτει τα πάντα, τα παιδιά δεν αγοράζουν τα υγιεινά, ακόμη και εάν τα διαθέτει η καντίνα. Εάν όμως διατίθενται μόνο υγιεινά τρόφιμα, θα πεινάσουν και θα τα φάνε».
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου