ΤΡΥΠΗΤΗ(ΎΠΑΝΑ, ΙΣΟΒΑ 'Η ΜΠΙΤΖΙΜΠΑΡΔΙ ): " Ίσταται κατά τον βορράν, στηριζόμενο επί φυσικού μπαλκονίου, εξόχως μεγαλοπρεπής και η περικλείουσα αιώνια βλάστηση αποτελεί τον μανδύα του. Αυτός λάμπει και απαστράπει εις όλα τα παιχνίδια των χρωμάτων εις καθημερινό θέαμα και ακτινοβολεί ως φαιοπράσινη φλόγα υπό τας πρωϊνάς αχτίδας του ηλίου".

''Πρός άρκτον δ' 'ομορα ήν τω Πύλω δύο πολίδια Τριφυλιακά 'Υπανα και Τυπανέαι και ποταμοί δε δύο εγγύς ρέουσι, ο τε Δαλίων (Διάγων) και ο Αχέρων εκβάλοντες εις τον Αλφειόν"
(Στράβων Η΄3,15)

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

ΤΡΥΠΗΤΗ :ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΛΦΕΙΟΥ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Στην 4η δόση των 15 δις ευρώ του Μαρτίου 2011 κρίνεται η συνέχεια του δράματος της χώρας…..

Δυσθεώρητο αποδεικνύεται το βάρος της διαπραγμάτευσης της 3ης δόσης του δανείου των 9 δις ευρώ με την σκληροτράχηλη τρόικα. Δε θέλω να σκέφτομαι τους εκβιασμούς που έχουν να πέσουν στο τραπέζι για τη σημαντικότερη σε ποσό 4η δόση των 15 δις που θα εξετασθεί το Μάρτιο του 2011.

Δυστυχώς τώρα αντιλαμβάνονται σιγά σιγά οι πολίτες αλλά δυστυχώς και αρκετοί υπουργοί πως το περίφημο δάνειο των 110 δις σε καμία περίπτωση δεν ήταν και δεν είναι εξασφαλισμένο εκ προοιμίου. Χορηγείται σταλιά σταλιά σαν πικρό φάρμακο και μόνο μετά από εφαρμογή των υποδείξεων επιβολής ολοένα και νέων πιο σκληρών μέτρων.
Μέχρι τώρα η κυβέρνηση αρκέσθηκε στα εύκολα, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις. Με τις περίφημες διαρθρωτικές αλλαγές όμως διαρκώς σκοντάφτει και εσκεμμένα καθυστερεί σε μαραθώνιες διαβουλεύσεις, λες και πρόκειται να λήξει το παιχνίδι αναίμακτα γι’ αυτήν αλλά και για την κοινωνία…
Μοιάζει πραγματικά να προπονεί, να προετοιμάζει αλλά και να αφουγκράζεται την κοινωνία στο κατά πόσο θα αντέξει τα δεινά μέχρι να φθάσουμε αισίως στη 12η δόση….
Αν δε το πιστέψουν όμως έγκαιρα οι κυβερνώντες, είναι βέβαιο πως θα το απορρίψουν ασυζητητί οι πολίτες…Γι’ αυτό και είναι σίγουρο πως η αποφασιστικότητα ή η δειλία της κυβέρνησης θα καθορίσει και την τύχη της χώρας…
Τολμήστε λοιπόν να αποτινάξετε το βάρος που απειλεί να γονατίσει τη χώρα πριν επαληθευτούν τα κοράκια που ποντάρουν από καιρό στη χρεοκοπία της Ελλάδος….
Άλλωστε το πρόβλημα της χώρας ουδέποτε ήταν οικονομικό αλλά δομικής ανυπαρξίας που έχει τις ρίζες του στο κομματισμό, την αναξιοκρατία, τον οχαδελφισμό και την υποκρισία.
Στο βαθμό που θα βρούν λύση οι μάστιγες αυτές θα δρομολογηθεί και η λύση του δημοσιονομικού προβλήματος.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου